Brede school Emmer-Compascuum

De afgelopen jaren hoor je er steeds meer over en worden er ook steeds meer van opgericht: Brede scholen.
Wat is nou precies een Brede school? Het antwoord daarop is lastig te geven, omdat elke Brede School zijn eigen invulling geeft aan het concept Brede School.

In het algemeen kun je wel stellen dat een Brede School erop gericht is dat verschillende partijen samenwerken binnen 1 gebouw om zo de ontwikkelingskansen van alle kinderen te vergroten. Hierbij gaat men ervanuit dat kinderen zich ook ontwikkelen buiten de schoollessen om. Denk dan bijvoorbeeld aan sport, maar ook voeding is bijvoorbeeld erg belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Met name in de grote steden draagt het creëren van Brede Scholen bij aan het tegengaan van sociale ongelijkheid en achterstand. Alle kinderen krijgen door het opzetten van een Brede Buurtschool gelijke kansen.

Naast de reguliere activiteiten op school nemen alle leerlingen ook deel aan diverse brede school activiteiten. Denk dan aan sportlessen of muziekles, theater.

Brede Scholen ontvangen subsidie om deze vorm van onderwijs aan te kunnen bieden.

Brede School ladders voorjaar 2018.pdf
Rugby clinic Brede School.pdf