Groep 1-2-3

Hallo allemaal,

Wat leuk dat jij bij ons op de Triangel komt kijken. Als je bijna 4 jaar bent , mag je alvast drie keer komen kijken bij ons in de klas.
In groep 1 ga je op maandag de hele dag naar school en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag alleen de morgen.
Als de schoolbel gaat mag je naar binnen gaan.
Eerst kom je binnen in onze gang.
Natuurlijk mag je papa of mama mee naar binnen totdat je 4 jaar bent. Aan de kapstok kun je je jas ophangen en je tas.

De kleuterjuf is juf Anna
Op dinsdagmiddag en donderdagmiddag is groep 1 vrij, de kinderen van groep 3 zitten dan bij groep 2 in.

In de klas mag je eerst gezellig met de andere kinderen wat doen. Later gaan we in de kring zitten.
In de kring doen we allerlei gezellige dingen. Je mag zelf iets vertellen, de juf leest voor, we leren een liedje of een opzegversjes

`s Morgens wordt er ook een bijbelverhaal of een vrij verhaal verteld. We zingen samen liedjes uit Trefwoord.

Spelen doen we in de hoeken of aan de tafel.
We hebben een leeshoek, een bouwhoek, een huishoek en nog meer…. Je kunt ook schilderen en kleien.

We knutselen, tekenen, verven, knippen en plakken en kleuren mooie kunstwerken over een thema. In je eigen map bewaard juf ook werkjes van jou. Als je naar groep 3 gaat, krijg je je map mee naar huis.

Na het werken en spelen gaan we samen een hapje eten en drinken.
Je mag je eigen tas meenemen met daarop je naam en daarin iets te drinken en een stukje fruit of een broodje.

We gymmen in de gymzaal. Hier kun je rennen, klimmen en klauteren. We doen ook allerlei zang-en tikspelletjes.

We gymmen ook met ballen, hoepels, korte touwtjes en pittenzakjes.

We spelen ook met constructiemateriaal in de gymzaal.
Je mag gymschoenen meenemen die op school blijven.

Als het mooi weer is gaan we ook buiten spelen.
Er staat een klimtoestel waar je op kunt spelen.

Er zijn karren, fietsjes, stepjes om op te rijden.

Ook kun je in de zandbak spelen met emmers, schepjes, zeefjes, auto`s e.d.

In de klas zingen we ook graag liedjes en maken we muziek met behulp van de instrumentjes.
Op het digitale schoolbord doen we taal-en rekenspelletjes en horen we leuke liedjes en verhalen.
Elke vrijdagmorgen kun je met een ouder naar de bibliobus.
Hier kun je gratis boekjes lenen, die je thuis met papa of mama kunt bekijken.
We doen allemaal leuke dingen op school.
Als jij 4 jaar bent mag je elke dag met ons meedoen!

TOT ZIENS in groep 1 en 2